Orașe inteligente – Sistem de transport inteligent în Hradec Králové

În ziua a II-a, 18 octombrie, a Forumului de Afaceri al Parteneriatului Estic, reprezentanta ACEM, Elena Maevski, a avut ocazia să participe la una dintre excursiile tematice, Smart Cities.

În cadrul excursiei tematice, Smart Cities, a fost prezentat sistemul intelegent de gestionre a transportului din orașul Kralove.

Sistemul de management intelegent de transport este format din dispozitivul electronic, care este de fapt, creierul fiecărei intersecții semaforizate, poate funcționa independent, în coordonare sau cu conexiune cu sediul central.

Funcționarea eficientă a dizpozitivul electronic este asigurată de un pachet software pentru monitorizarea și gestionarea traficului în oraș. Acesta rezumă intensitatea traficului în statistici clare, menține o privire de ansamblu asupra evenimentelor de serviciu pentru managerii de trafic și are funcții complet automatizate pentru gestionarea traficului.

Sisteme de management al traficului a fost adaptat la necesitățile orașului, iar datorită intersecțiilor inteligente, conducerea prin oraș este mult mai lină și fără stres. Ambulanțele și autobuzele au prioritate, iar dispecerii sunt asigurați cu o imagine de ansamblu clară asupra traficului.