Forumul de afaceri al Parteneriatului Estic: Provocări și Oportunități Geoeconomice

Asociația Companiilor din Industria Electronică din Moldova a avut onoarea de a participa ca parte a delegației Republicii Moldova la Forumul de Afaceri al Parteneriatului Estic: Provocări și Oportunități Geoeconomice.

Republica Moldova a fost reprezentată la forum de reprezentanții organelor de conducere Sergiu GAIBU – Ministrul Economiei al Republicii Moldova, Sergiu GHERCIU – Secretar de stat la Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vitalie TARLEV Consiliul Economic pe Lângă Prim-Ministrul RM și Tatiana PASCAL Serviciul Vamal RM, precum și de către Asociațiile de afaceri și sectoriale din Moldova: FIA, EBA, AmCham, ICT, ACEM, ABSL BPO, Moldova Fruct, Micii Producători de Vin și reprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și Agenția de Investiții.

Forumul a avut loc în perioada 17-18 octombrie 2022, Cehia, Praga.

Forumul de afaceri a oferit sesiuni specifice, subliniind domeniile majore în care cooperarea economică ar putea fi dezvoltată cu succes în următorii ani.

Accentul special al Forumului a fost îndreptat către următoarele sectoare de cooperare: Tranziția energetică; Tranziție digitală; Orașe inteligente; Agricultura inteligentă; Investment Screening.

În cadrul forumului, ACEM, dar și sectorul electronic din Republica Moldova, a fost reprezentat de Elena Maevski, Coordonator de Proiect, al Asociației Companiilor din Industria Electronică din Moldova.

Forumul de afaceri al Parteneriatului Estic a fost organizat de Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Cehă, în cooperare cu alți parteneri, ca eveniment al Președinției Cehe a Consiliului UE.

Participarea la eveniment a fost organizată de Ambasada Republicii Cehe la Chișinău.