ACEM

Membrii fondatori
  • Reprezentăm, protejăm și promovăm interesele industriei în relațiile cu autoritățile publice
  • Promovăm cooperarea între membri, inclusiv cooperarea în domeniul tehnologiei precum și cooperarea internațională
  • Asigurăm un mediu favorabil inovării în sector
  • Sporim competitivitatea sectorului din RM pe piața locală și internațională
Despre ACEM

Cine suntem

Asociația Companiilor din Industria Electronică din Moldova (ACEM) este o organizație necomercială fondată în mai, 2019 pentru a reprezenta interesele asociaților săi în raport cu autoritățile centrale, facilitarea schimbul de bune practici între membri și sporirea competitivității și dezvoltarea industriei electronice, inclusiv microelectronica, nanotehnologiile, sistemele integrate, software, cercetarea și dezvoltarea în  Republica Moldova.

Printre membri fondatori se regăsesc următoarele companii din industria electronică din Republica Moldova: Informbusiness SRL, ICS Steinel Electronic SRL, Eliri SA, Simpals SRL, Blacksea-Ems SRL, AFN SRL, Universitatea Tehnică a Moldovei, IM Arobs Software SRL.

ACEM numără 22 companii din Industria Electronică, însumând peste +2000 angajați și o cifră de afaceri de peste 70 milioane dolari.

Date Esențiale

22
Membri ACEM
$ 70 milioane
Cifra de afaceri a membrilor ACEM
+2000 persoane
ACEM angajează
Misiune ACEM

ACEM are scopul

să devină un actor important în promovarea, dezvoltarea și creșterea competitivității sectorului industriei electronice, inclusiv microelectronice, nanotehnologiilor, sistemelor încorporate (embedded), software, cercetării și dezvoltării (R&D) din Republica Moldova prin parteneriate viabile între companiile private, sindicate, autoritățile publice și alte organizații guvernamentale pe plan național și internațional. Misiunea ACEM este de a proteja și promova interesele membrilor asociației, precum și de a facilita un climat de afaceri mai favorabil pentru industria electronică.

Viziune ACEM

ACEM își propune

să devină un catalizator pentru industria electronică și un partener de dialog de încredere pentru factorii de decizie din Moldova, investitorii străini și locali, dar și parteneri de dezvoltare ai Moldovei.