Conferința internațională  metodico-ştiinţifică cu genericul „Educația profesională tehnică digitală – de la prezent spre viitor”

La data de 23 noiembrie curent, a avut loc Conferința internațională metodico-ştiinţifică cu genericul „Educația profesională tehnică digitală – de la prezent spre viitor”, organizată de Colegiul Politehnic din mun. Bălți în parteneriat cu Asociația pentru dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), USAID, Ministerul Educației și Cercetării al Moldovei, Sweden Sverige, Digital Innovation Hub of Moldova și Asociația Companiilor din Industria Electronică din Moldova.

Conferinta a avut ca scop  diseminarea experienței digitale dintre mediul academic (colegii, centre de excelență, școli profesionale, universități) și mediul de afaceri, pentru о cariera de succes.

În cadrul conferinței Elena Maevski, Coordonator de Proiect al ACEM, a prezentat secorul electronicelor din Republica Moldova, menționând despre importanța sectorului și contribuția acestuia la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Dl Rodion CITAC, HR Manager, al Companiei Magnetec Components, membru ACEM, a prezentat în cadrul conferinței bunele practici implementate în cadrul companiei și, totodată, a menționat avantajele pe care le oferă compania Magnetec angajaților săi.

Dl Gheorghe ZVEZDENCO, Director adjunct pentru instruire și educație I.P. Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău, a prezentat instrumentele digitale elaborate de profesorii CEEE, precum manualul digital, care sunt utilizate de profesori în procesul de predare.

Evenimentul face parte din șirul de activități organizate în contextul Zilelor Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord.